میزان فرسایش خاک در لرستان سه برابر متوسط کشور است
به گزارش پایگاه خبری پاعلم؛ “شیرزاد نجفی” روز پنجشنبه با بیان اینکه میانگین سالیانه فرسایش خاک در سطح کشور ۱۶ تن در هر هکتار است، به رسانه ها اظهار داشت: در لرستان به علت کوهستانی بودن، شیب بالا و سازندهای آسیب پذیر در برخی از نقاط استان میزان فرسایش خاک بیشتر می باشد که تنها راه برون رفت از این وضعیت توجه به اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری است.
وی تاکید کرد: برای جلوگیری از خسارت های هنگفت به استان در راستای بروز سیل های خانمان برانداز و خشکسالی ها، دولت باید همه ساله در بودجه ملی و استانی ردیف اعتباری مستقلی برای انجام عملیات آبخیزداری لحاظ نماید چرا که امروز این مهم، جزو نیازهای کشور بشمار میرود.
وی گفت: تا قبل از سال ۹۷ بیش از ۵۵۰ هزار هکتار در سطح استان عملیات آبخیزداری صورت گرفته بود که از سال ۹۷ تا پایان سال ۹۹ با تزریق پول از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی، شدت گرفت.
نجفی افزود: اجرای عملیات آبخیزداری که از سال ۹۲ تا ۹۶ تعطیل شده بود جان تازهای گرفت به نحوی که حجم عملیات آبخیزداری در سال های ۹۷ و ۹۹ از حجم تمام فعالیت های آبخیزداری استان طی سالهای ۷۰ تا ۹۶ بیشتر بوده است.
وی تصریح کرد: طی سه سال در سطح بیش از۳۵۶ هزار هکتار از مناطق استان تحت پوشش عملیات آبخیزداری گسترده و پراکنده قرار گرفت و منابع طبیعی توانست ۶۶ درصد عملیاتهای ۳۰ سال گذشته را در این مدت انجام دهد.
نجفی اعتبارات صندوق توسعه ملی را مهمترین نکته در موضوع اجرای عملیات آبخیزداری دانست و گفت: هر هکتار عملیات آبخیزداری به طور متوسط منجربه ذخیره ۵۳۰ متر مکعب آب، جذب ۵.۵ تن رسوب و تولید ۱۲۰ کیلوگرم علوفه شود.
۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار جنگل و مرتع در لرستان وجود دارد.
منبع: ایرنا
پایگاه خبری پاعلم – بساطی
