» خبر » اخبار » روایت دیپلمات فرانسوی از جشن و شادی پایتخت‌نشینان ۱۱۳ سال پیش: رئیس نقاره‌خانه‌ تهران ریاست محلی صنف رقاصان و ساززن‌ها را به عهده دارد!
اخبار

روایت دیپلمات فرانسوی از جشن و شادی پایتخت‌نشینان ۱۱۳ سال پیش: رئیس نقاره‌خانه‌ تهران ریاست محلی صنف رقاصان و ساززن‌ها را به عهده دارد!

1398/05/03 20

نقاره‌خانه یکی از نهادهایی است که ریشه‌ آن با تاریخ ایران پیوند نزدیک دارد. در نقاره‌خانه‌ پایتخت یکصد ساززن عضویت دارند و آن‌ها با سر و صدای ناموزون و وحشت‌انگیز هر صبح و شام به طلوع و غروب آفتاب درود می‌فرستند. ضمناّ اعضای نقاره‌خانه لباس‌های سرخ‌رنگ بلندی پوشیده و در مراسم سلام و جلسات «تعزیه» نیز برنامه‌ای اجرا می‌کنند. افراد نقاره‌خانه به چهار جوخه تقسیم می‌شوند و هر جوخه به ترتیب شیپور، نی‌لبک، طبل‌های بزرگ و تنبور می‌زنند. جمع آنان دسته موزیک دربار را تشکیل می دهد و در رفتن شاه به جایی جزء ملتزمین رکاب به شمار می‌روند.

به این نوشته امتیاز بدهید!

e

  • ×