» آرشیو » استاد دانشگاه‌های لرستان: مردمی بودن در ذات مدیریت اسلامی است
آرشیو - اخبار

استاد دانشگاه‌های لرستان: مردمی بودن در ذات مدیریت اسلامی است

1400/06/15 00


علی چراغیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا در خصوص ضرورت مردمی بودن مسوولان کشور با اشاره به سفر رییس جمهوری به استان های خوزستان و سیستان و بلو چستان اظهار داشت: مردمی بودن برکاتی دارد که چنانچه تحقق یابد برای ملت، نظام و مدیران کشور فواید بسیاری خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه نظام اسلامی تاکنون با اتکای به خداوند و حضور مردم در برابر دشمنان مقاومت کرده و پیروز بوده است بیان کرد: مردمی بودن مسوولان در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی بسیار پررنگ بود و رییس جمهور، وزرا و استانداران میان مردم بودند و حضور میدانی چشمگیری داشتند و این مهم که یک نظام در دل، مورد حمایت و بدون فاصله با ملت است دشمن را آزار می داد.

وی ادامه داد: بنابراین ترور مسوولان جمهوری اسلامی در دستور کار دشمنان قرار گرفت و اقتضای زمان و شرایط ایجاب کرد بین مردم و مسوولان مانع به وجود آید.

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه مردمی بودن در ذات مدیریت اسلامی است تصریح کرد: یکی از دیگر از ابعاد و جلوه های مردمی بودن، تصمیم گیری به نفع عموم ملت است به نحوی که خیر و صلاح اکثریت مردم در این اقدامات لحاظ شود.

چراغیان در نظر گرفتن توده های مردم در تصمیمات را ادامه مردمی بودن و از مولفه های عدالت دانست و گفت: رعایت حقوق ملت و جلوگیری از کمترین ضرر و زیان به آنها از مشخصه های مدیران عادل است.

عدم صداقت مسوولان از مبانی اصلی شکل گیری بی اعتمادی مردم

وی  در خصوص ضرورت احیای اعتماد و امید بین مردم افزود: بعد از چهار دهه رفت و آمد مسوولان نظام بر اساس تصمیم مردم، نقاط قوت و ضعف فراوانی دیده شد که نقاط ضعف و برخی کاستی ها موجب آسیب دیدن اعتماد مردم شده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب به عنوان بالاترین مقام نظام اسلامی بر ضرورت ترمیم اعتماد و امید بین مردم تاکید دارند ادامه داد: یکی از مبانی اصلی شکل گیری بی اعتمادی مردم نسبت به مسوولان، عدم صداقت بوده است چراکه ملت وقتی احساس کند مسوولان در سطوح مختلف صداقت ندارند، به آنها بی اعتماد می شوند.

چراغیان با بیان اینکه این بی اعتمادی ناشی از مولفه های مختلفی است تصریح کرد: تفاوت میان قول و عمل و عدم روشنگری درخصوص چرایی آن، ساده زیست نبودن و حضور نیافتن مسوولان بین مردم از این مولفه ها هستند.

وی توضیح داد: یکی از اهداف تشکیل انقلاب و نظام فعلی، اسلامی بودن مدیران است به این معنا که ساده زیست باشند و از اشرافی گری و تجمل گرایی پرهیز کنند و حتی روحیه اشرافی گری نداشته باشند چراکه وقتی مردم مسوولانی را ببیند که خود را تافته جدابافته کرده اند، بی اعتماد می شوند.

کارشناس ارشد علوم سیاسی اضافه کرد: با مردم و برای مردم بودن و آنها را به معنای واقعی دوست داشتن یک ضرورت برای احیای امید و اعتماد در جامعه است و برای این مهم نیز مسوولان باید به دور از ظاهر سازی و عوام فریبی، رفتار کنند.

مسوولان با توجه به موانع و مشکلات، به مردم وعده دهند

این استاد دانشگاه در رابطه با اجرای وعده مسوولان و یکی شدن حرف و عمل آنها که مورد تاکید رهبری است اظهار داشت: مسوولان باید متناسب با امکانات و توان خود وعده دهند و نسبت به اجرای آن پاسخگو باشند.

چراغیان افزود: قبل از وعده دادن باید همه ابعاد و موانع بررسی و در مورد وعده داده شده به مردم نیز با صاحبنظران و متخصصان مشورت شود چراکه کارآمدی ابعادی دارد و در چارچوب آن هدف، توانمندی، امکانات و موانع لحاظ می شود.

وی گفت: مسوولان باید پس از وعده دادن به مردم، مراحل کار را ترسیم و زمان بندی کنند و بر اساس فرمایشات رهبری روزشمار داشته باشند تا در زمان مقرر انجام شود، همچنین پیش بینی مشکلات، اطلاع رسانی به موقع و شفاف سازی برای مردم باید مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: مردم به خوبی متوجه هستند و قضاوت درستی دارند بنابراین مسوولان باید دلایل انجام نشدن تعهدات خود را صادقانه با ملت در میان بگذارند که نتیجه این امر، اعتماد سازی، حمایت مردم از مسوولان و پیشرفت امور خواهد بود.

قاطعیت لازمه انقلابی بودن است

قاطعیت، لازمه انقلابی بودن مسوولان و به معنای محکم عمل کردن بدون رودربایستی است و انقلابی بودن نیز به معنای تحول آفرینی مثبت، سازنده، عقلانی، خردمندانه و دلسوزانه است.

وی حرکت عقلانی را به معنای اقدام همراه با دانش، آگاهی و حکمت دانست و اظهار داشت: برخی سهوی و یا مغرضانه، انقلابی گری را معادل حرکت های احساسی، بی حساب و فاقد پشتوانه علمی می دانند در صورتیکه حرکت های خودسرانه و فاقد انضباط امری غلط و نامربوط است که انقلابیون واقعی از چنین رفتارهایی دوری می کنند.

وی گفت: در نگرش انقلابی بودن همراه با عقلانیت، خطای محاسباتی با استفاده از قدرت تحلیل درست، کم می شود و نوآوری، جامع نگری و خلاقیت نهادینه خواهد شد و در نتیجه پیشرفت و دستاوردهای مطلوبی نیز حاصل می شود.

منبع: ایرنا

پایگاه خبری پاعلم – بساطی

به این نوشته امتیاز بدهید!

پاعلم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + دوازده =

  • ×