عبور کاوشگر پارکر از میان بادهای خورشیدی+فیلم
به گزارش پایگاه خبری پاعلم به نقل از دانشگاه جان هاپکینز،کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در 5 سال اول فعالیت خود اطلاعات مفیدی مخابره کرده است. این نزدیکترین فضاپیما به خورشید، سریعترین جسم ساخته شده توسط انسان و اولین مأموریتی است که تا به حال خورشید را لمس کرده است.
اکنون، پارکر به عنوان اولین فضاپیما در داخل یک انفجار خورشیدی قدرتمند در نزدیکی خورشید پرواز می کند.
این فورانهای شدید میتوانند میدانهای مغناطیسی و گاهی میلیاردها تن پلاسما را با سرعتهای 100 تا 3هزار کیلومتر در ثانیه بیرون برانند. هنگامی که این پرتابها به سمت زمین هدایت شوند، میتوانند میدان مغناطیسی سیاره ما را خم کرده و شکل دهند، شفق قطبی ایجاد میکنند و اگر به اندازه کافی قوی باشند، الکترونیک ماهوارهها و شبکههای الکتریکی روی زمین را ویران میکنند.
کاوشگر خورشیدی پارکر در حال حرکت در سمت دور خورشید در فاصله 9.2 میلیون کیلومتری (36.8 میلیون کیلومتر نزدیکتر از عطارد به خورشید) برای اولین بار انفجار خورشیدی را قبل از دور زدن در امتداد آن شناسایی کرد.
در مجموع، فضاپیمای خورشیدی نزدیک به 2 روز را صرف رصد امواج خورشیدی کرد و به فیزیکدانان دید بی نظیری از این رویدادهای ستاره ای و فرصتی برای مطالعه آنها داد.
«نور رئوفی» دانشمند پروژه کاوشگر خورشیدی پارکر در آزمایشگاه فیزیک کاربردی جانز هاپکینز گفت: «این نزدیکترین نقطه به خورشید است که ما تا به حال خروج جرم از تاج خورشیدی را مشاهده کردهایم. ما هرگز رویدادی به این بزرگی را در این فاصله ندیدهایم.»
ویدئویی که توسط کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا در 5 سپتامبر 2022 (14شهریور پارسال)گرفته شده است، یکی از قویترین خروج جرم از تاج خورشیدی ثبت شده و نحوه تعامل آن با غبار بین سیارهای در نزدیکی خورشید را نشان میدهد.
این یافته ها اخیراً در مجله Astrophysical منتشر شده است و به اثبات یک نظریه 20 ساله در مورد اینکه چگونه شکل و سرعت یک خروج جرم از تاج خورشیدی می تواند تحت تأثیر گرد و غبار بین سیاره ای قرار گیرد، کمک می کند.
پایان پیام/
منبع: فارس
پایگاه خبری پاعلم – پژمان سبزی کردعلیوند