» علمی » انتشار تصاویر وقوع گردباد در مریخ+فیلم
انتشار تصاویر وقوع گردباد در مریخ+فیلم
علمی

انتشار تصاویر وقوع گردباد در مریخ+فیلم

1402/07/12 20


به گزارش پایگاه خبری پاعلم به نقل از ساینس الرت، مریخ نورد استقامت ناسا هنگام کاوش در دهانه جیزرو یک طوفان گرد و غبار را مشاهده کرد.

تصاویر گرفته شده توسط یکی از دوربین های ناوبری مریخ نورد برای ساخت یک وئدیو استفاده شده است که از 21 فریم تشکیل شده است که با فاصله 4 ثانیه از یکدیگر گرفته شده و سرعت آن تا 20 برابر بالا رفته است.

این ستون‌های عمودی باد مشابه گردبادهای کوچک و کوتاه مدت روی زمین، زمانی تشکیل می‌شوند که هوای داغ نزدیک سطح به سرعت از طریق هوای خنک‌تر بالای آن بالا می‌آید. دانشمندان امیدوارند با مطالعه آنها، اطلاعات بیشتری در مورد جو مریخ کسب کنند و مدل های آب و هوایی خود را بهبود بخشند.

دانشمندان مأموریت با استفاده از داده‌های این تصاویر، دریافتند که این طوفان گرد و غبار حدود 4 کیلومتر از مریخ نورد فاصله دارد و قطر آن حدود 60 متر است.

دانشمندان همچنین توانستند ارتفاع کامل آن را تخمین بزنند. آنها همچنین محاسبه کردند که از شرق به غرب با سرعتی در حدود 19 کیلومتر در ساعت در حال حرکت است. 

مارک لمون، دانشمند و یکی از اعضای تیم علمی استقامت، در بیانیه مطبوعاتی اخیر ناسا گفت: ما بالای طوفان گرد و غبار را نمی‌بینیم، اما سایه‌ای که دارد به خوبی ارتفاع آن را به ما نشان می‌دهد. سایه آن نشان می‌دهد که حدود 2کیلومتر ارتفاع دارد.

طوفان گرد و غبار پدیده ای رایج در مریخ هستند و به طور معمول بسیار بزرگتر از نمونه های موجود در زمین هستند. این گردبادها یکی از مکانیسم‌هایی هستند که مسئول حرکت و توزیع مجدد گرد و غبار در اطراف مریخ هستند.

در حالی که آنها در طول بهار و تابستان بیشتر هستند، دانشمندان نمی توانند پیش بینی کنند که چه زمانی در یک مکان خاص ظاهر می شوند. به همین دلیل، مریخ نورد استقامت به طور معمول جو را در همه جهات برای نشانه هایی از آنها زیر نظر دارد.

مشخص کردن جو مریخ یکی از اهداف متعدد ماموریت استقامت و همکار آن، مریخ نورد کنجکاوی است.

هنگامی که یک گردباد گرد و غبار مشاهده می شود، مریخ نوردها چندین عکس می گیرند که دانشمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جو مریخ، آنها را تجزیه و تحلیل خواهند کرد. عکس‌ها همیشه سیاه و سفید گرفته می‌شوند تا میزان داده‌های ارسالی به زمین کاهش یابد.

 

 

پایان پیام/


 
منبع: فارس

پایگاه خبری پاعلم – پژمان سبزی کردعلیوند

به این نوشته امتیاز بدهید!

پژمان سبزی کردعلیوند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 4 =

  • ×